BDSM- S/M

itt vagy: Eropolis > BDSM negyed > Forum

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Témagazda:




BDSM- S/M
BDSM és S/M.

Kérdések és válaszok. 
Ha valakinek szüksége van BDSM témában fórumra, itt van ez, bátran lehet használni. 

 *Kérdések és válaszok.*


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
filko#17402014-08-02 18:22:45
Valaki jártas a medical szexben? tűs játékok érdekelnek. farok, here célpont.
varnyu#17392014-08-02 14:05:26
Nem azért jöttem vissza, hogy bárkit rábeszéljek, vagy lebeszéljek róla. 

De hátha vannak még kérdések :)
missdaisy#17382014-06-09 10:55:18
Nagyon sokan kérdezték mostanában tőlem, hogy mit jelent a *bottom* kifejezés a lapomon.

------------------------

"*Zsák a foltját?*

_Útjelzõk a BDSM labirintusban_

BDSM - négy betû, amely egy, az átlagtól eltérõ szexuális magatartásformát, preferenciát ír le. De vajon egy egynemû szexuális magatartásformáról van szó? Vagy esetleg hasznos lenne-e egy további osztálybasorolás, legalábbis az S/m és a D/s irányzatok éles elkülönítése? 

Nézetem szerint határozottan igen. Legkésõbb, amikor egy BDSM-rajongó hasonszõrû társat akar magának keresni, jó, ha minél pontosabban tisztában van a saját szükségleteivel. Hiábavaló, életidõt emésztõ, magának és másoknak kínos kanyargástól kíméli meg magát az az ember, aki a konkrét - legtöbbször internetes - társkeresés elõtt magába néz, elgondolkodik vágyain, fantáziáin,és tudatosítja õket.

Magán az S/m irányzaton belül jó szolgálatot tesznek a "preferencialisták". Ezeket a kérdöíveket mindenki letöltheti az internetrõl, jó magyar nyelvû verziójuk található Jeromos Mester honlapján. Ha mindkét potenciális partner õszintén kitölti õket, sokat segíthetnek abban, hogy egymásra találjon a szadista és a mazochista.

Ám biztos-e, hogy valaki mazochista, csak azért, mert szeretné, ha partnere fájdalmat okozna neki? Esetleg nem is a fájdalomra vágyik, hanem az ezzel együtt járó alávetettség-érzésre?

Nézetem szerint az S/m és a D/s teljességgel két különbözõ dolog. Az alapvetö kérdés nem az, hogy szerepel-e fájdalom bennük, hanem az, hogy ez a fájdalom pontosan milyen szerepet tölt be a két partner közötti dinamikában. Álljon itt saját definíciókísérletem, amelyben megpróbálok rávilágítani az S/m és a D/s közötti döntõ különbségekre.

S/m: egyenrangú helyzet két ember között, akik közül az egyik szeret fájdalmat okozni, (általában az ezzel együtt járó adrenalinmámor miatt), a másik szeret fájdalmat kapni (általában az ezzel járó endorfinmámor miatt, kb. úgy, mint az élsportolók, akikrõl ugye tudjuk, hogy teljesítményük, vagyis kínjaik csúcsán majdnemhogy élvezetes transzba esnek, lásd még azokat, akik kocogás-függõk lettek). 

Nincs Úr és nincs szolga, a "fájdalomszerzés" közös megegyezés alapján jön létre, és mind a két félnek módja van rá, hogy menekülõszó segítségével bármikor leállítsa a folyamatot, ami minden további nélkül meg is történik, ha úgy hozza a helyzet. A fájdalomszerzés célja a felek kölcsönös és azonnali kielégülése, nagy hangsúlyt fektetnek rá, hogy a fájdalom a bottom számára kellemes módon áramoljon. A "helytelen" fájdalomokozás (a korbács nem kívánt visszacsapódása, az úgynevezett wrapping vagy egy lecsúszó csipesz) azonnali mínuszpont a Top számláján, ezért övezi olyan nagy tisztelet az S/m-közösségekben a "jó Topot", míg az ilyen közösségek szerint a bottom "teljesítménye" leginkább a Top ügyességén múlik. 

D/s: alapjaiban nem egyenjogú (de egyenértékû!) helyzet két olyan ember között, akik közül az egyik szeret uralkodni, a másik pedig szereti ha uralkodnak fölötte. Itt a testi élvezet szellemi kerülõúton érkezik meg, a szexuális izgalom sokkal inkább a fejben keletkezik, mintsem egy tisztán testi folyamat része lenne. Ha elõfordul fájdalomszerzés, az eszmei dolog, például büntetés, vagy az, ha a sub a Dom kedvéért eltûr valamilyen fájdalmat. Ha erre a fájdalomra a sub mégis felizgul, akkor nem direkt a testi érzéstöl, hanem valamilyen lelkitõl. A sub nem a fájdalmat élvezi, hanem a behódolás vele járó 
 érzését, emiatt nem is kell, hogy "kellemes" fájdalom legyen ez. A menekülõszó használata gyakran problémás. Sok sub alapvetõen nem szereti használni varázsszavát, mert úgy érzi, ezzel illetlen módon lázadna a Dom akarata ellen. A Dom tehát nem bízhatja magát korlátlanul rá erre a védõhálóra, nem úgy mint egy Top, aki biztos lehet 
 benne, hogy a bottom kimondja a menekülõszót, ha kell, mert nem fékezi semmilyen behódoló magatartás. A D/s helyzet közvetlen célja a hatalom-kiszolgáltatottság atmoszférájának a megteremtése, amely sok esetben nem (csak) közvetlenül akkor és ott hat ki a résztvevõk érzelmi és érzéki világára. A Domok és a subok nem (csak) az adott 
 helyzetben izgulnak fel vagy van orgazmusuk. Az izgalom és az orgazmus mindkét résztvevõ számára jöhet rögtön, és/vagy késõbb. Az adott helyzetben a kívánt atmoszféra megteremtése-kiélvezése az elsõdleges cél, nem annak rögtöni kiélvezése. 

Ha ezt a két világot keverjük, ha egy sub egy Toppal kerül össze, vagy ha egy bottom bízza rá magát egy Domra, abból ritkán sül ki jó.

Mert mi is történik, ha egy Top és egy sub összejönnek? 

Mit kínál a Top?

- olyan egyenjogú helyzeteket, amelyekben a partner azonnal szólhat, ha nem tetszik neki valami, vagy csak egyszerûen most nincs kedve hozzá. Ezzel a sub mit sem tud kezdeni, mert számára partnere minden kívánsága parancs, és neki minden vágya ezeket teljesíteni. 
 - sok tudást és tapasztalatot a "kellemes fájdalom" témájában, amivel a sub megint nem tud kezdeni semmit, mert õ nem élvezni akarja a fájdalmakat, hanem büntetésböl vagy Urának szánt ajándékként elszenvedni öket. A subnak ez izgató.

Mit vár a Top? 

-olyan embert, aki szeret elmerülni a fájdalomban, akinek az élvezete az arcára van írva. Egy Topot zavarja a sub boldogan szenvedõ arckifejezése, pedig az annyira szeret Uráért SZENVEDNI. 
 -olyan embert, aki világosan megmondja, ha nem tetszik neki valami, és idejekorán kimondja a menekülõszót. Egy S/m helyzetben a Top teljes lelki nyugalommal játszogat tovább partnerével, csak a menekülõszó hallatára hagyja abba, ami már rég késõ szegény kis subnak, aki szolgálatkész igyekezetében addig hallgatott, míg majd el nem ájult, és aki esetleg sírós gyülölettel támad a Topra, mert az "elhanyagolta kötelezettségét, hogy vigyáz rá", mármint a subra. Ezenkívül azért is gyûlöli partnerét, mert az "érzéketlen, fatuskó" stílusával úgy meggyötörte szegény subot, hogy az kénytelen volt "engedetlen, lázadó" lenni, vagyis kimondani a menekülõszót, és ezzel átvenni a helyzet fölötti irányítást (minden sub rémálma). Szegény Top, mikor mindeme vádat meghallja, olyan bután tud nézni a subra, mint borjú az újkapura, mert nem érti a lelkem: hiszen õ mindent úgy csinált, ahogy kellett! 

Mit kínál a sub? 

- határtalan szolgálatkészséget, azt, hogy örömmel teljesíti Ura minden kívánságát, ha lehet még azelõtt, hogy az kimondta volna azokat, áldozatkészséget, vagyis csupa olyasmit, amivel a Top mit sem tud kezdeni, hiszen õt nem izgatja fel az, ha kiszolgálják, vagy ha áldozatot hoznak érte. 

És mit vár a sub? 

- olyan Urat, aki gondoskodik róla az adott helyzetben, teljes felelõsséget vállal érte. A Top ezt teljesíthetetlen, nyûgös követelésnek tartja, óriási arcátlanságnak. Ha Top és sub egy ideig együtt maradnak, a Top majdnem mindig arról panaszkodik, hogy minden erejét "kiszipolyozza" egy "felelõtlen, gyermekes lény".

És milyen katasztrófák fenyegetnek, ha Dom és bottom találkoznak? 

Mit kínál a Dom? 

- felelõsséget vállal partnerért, kész rá, hogy partnerét akár magától a partner saját személyétöl is megvédje, nehogy a partner határtalan szolgálatkészségében az õ kedvéért 
 túl sokat bevállaljon. Ezekre a dolgokra a bottomnak azonban nincs szüksége, hiszen õ a játék minden pillanatában saját magáért felelös, menekülõszavát bármikor kimondhatja, és ki is mondja, neki nem kell senki, aki vigyáz rá. 

Mit vár a Dom? 

- olyan embert, aki hagyja magát általa vezetni, legjobb, ha vak bizalommal. A bottom állandó ügyelése saját magára a Dom szemében nem más, mint személye elleni bizalmatlanság, rosszabb esetben lázadás, amit esetleg meg is büntet, aztán csodálkozik, ha a bottom felháborodottan faképnél hagyja. 

Mit kínál a bottom? 

- önállóságot, amivel a partnert tehermentesíti, hiszen annak nem kell még rá is vigyáznia. 
 - azt a képességet és készséget, hogy a fájdalmat nyitottan szívja fel magába és élvezi, amin a Dom csak dühöng, hiszen õ éppen büntetni akart, és nem élvezetet okozni! 

Mit vár a bottom? 

- olyan partnert, aki azon fáradozik, és aki azt élvezi, hogy neki kellemes módon okozzon fájdalmat. Amiröl a Domnak az a véleménye, hogy a bottom bedilizett, csak nem fog ö fáradozni a bottom élvezetéért, ki hallott már ilyet? Végülis itt az õ, a Dom szórakozásáról van szó (persze a partnerérõl is, de csak azon a kerülõúton, hogy õt, a Domot szolgálja, és azt élvezi)! 

Természetesen majdnem minden sub mazochista is egy kicsit, és majdnem minden Top szeret uralkodni is egy kicsit partnerén, az elkülönülés a legritkább esetben száz százalékos. Partnerkeresés elött mégis célszerü elgondolkodni azon, pontosan mit is várunk a másik embertöl, ha nem akarunk hosszú ideig egyik csalódásból a másikba botladozni.

masikjokislany"

Forrás:  !link:http://users.atw.hu/jerom-bdsm/htm/klub.php?iras=zsakafoltjat 
missdaisy#17372014-06-05 19:33:36
Mivel *BonDySaMu* már nem örömpolgár, így az archívumba került a fóruma.

*BonDySaMu* soha nem lesz itt többet közöttünk. 

"Erotikaváros tagjává vált: 2005. augusztus 23.,
 utoljára belépett: 2013. július 31. 05:02,
becsült következő belépés dátuma: 2015. április 9"

Jó lenne, ha még belépne. De már csak a túlvilágról nézi Eropolist. 

Isten nyugtassa. Tavaly nyáron elhunyt.
missdaisy#17362014-05-18 08:44:59
Vitatémának. Ha még bárkit is érdekel itt a BDSM, mint fórum.

Két valós apróhirdetés egy BDSM partnerkeresőről:

1.

_*Jelentkezz!*
 Bárki jelentkezhet aki erős és kegyetlen verést szeretne. Célom a napi feszültségeim levezetése!_

2.

_*akarat*
 olyan mazo holgyet lanyt keresek akit kikotve uthetnek stb bird a fajdalmat irj urad var_

missdaisy#17352014-04-04 17:01:16
Pár bejegyzést visszavontam, mert ez a fórum nem rólam szól. Hanem a BDSM-ről.
freehunter#17342014-04-04 13:31:52
Válasz a(z) 1733. üzenetre: Jaj, de jót nevettem, te jó ég! :D :D :D
torkoskata hát ez kéééész....
bocsi :D
zsuzsu-#17332014-04-04 02:16:40
A(z) #1733 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
missdaisy#17322014-04-04 00:50:35
A(z) #1732 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
zsuzsu-#17312014-04-04 00:37:08
A(z) #1731 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
missdaisy#17302014-04-04 00:19:28
A(z) #1730 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
zsuzsu-#17292014-04-04 00:00:47
Válasz a(z) 1727. üzenetre:
Mi az, hogy nem létezik*???* :o Emberi lényről beszélünk!... márpedig az ember életében él, és halála után az emléke él, tehát még akkor is létezik!!! 

Varnyú pedig elsősorban ember volt a talpán, és csak utána sub... ebben biztos vagyok.
Nem tudom mi történt Vele, miért regisztrált ki, de hogy létezik, és rengetegen tisztelik és becsülik, abban egészen biztos vagyok.
Ennek a fórumnak ő volt a motorja, és a lelke. Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ezzel a hozzáállással és stílussal a nyomdokaiba léphetnél...
missdaisy#17282014-04-03 21:43:40
Válasz a(z) 1725. üzenetre:

Ha mindenki mindig így állna a dolgokhoz, jobb lenne :)

A mór megtette a kötelességét és elment. De nemcsak egy mór van a világon :)
missdaisy#17272014-04-03 18:39:41
Válasz a(z) 1726. üzenetre:

Pontosan annyit, amit írtam. Nem létezik.

Ezt a fórumot egy szub indította valamikor. 
tobbesoromok#17262014-04-03 12:44:19
Válasz a(z) 1724. üzenetre:
Mit jelent ez a posztodban "Aki régesrég indította, az az ember már nem létezik." ?
freehunter#17252014-04-03 12:33:00
Válasz a(z) 1722. üzenetre: Miért mondod, hogy kár érte? Nem szűnt meg, csak új életet kezdett. A múltja is látható még, a jelenét és jövőjét meg mi (is) alakítjuk.
missdaisy#17242014-04-03 08:04:25
Válasz a(z) 1722. üzenetre:

A fórum működőképes és látható. Innentől Önökön múlik, hogy működni fog-e, vagy csontvázként áll Eropolis szekrényében. 

Nekem annyi volt a dolgom, hogy frissen regisztrált örömpolgárként gondozásba vegyek egy gazdátlan fórumot.

Megtettem.

Aki régesrég indította, az az ember már nem létezik.

:)
shad0wprince#17232014-04-03 04:21:49
Válasz a(z) 1722. üzenetre: Megtette kötelességét..
cisse#17222014-04-03 03:04:22
Jó kis fórum volt ez. Nagyon sokat adott nekem is. Kááár érte... :(
missdaisy#17212014-03-31 20:18:10
Ha valakinek szüksége van BDSM témában fórumra, itt van ez, bátran lehet használni. 

Kérdések és válaszok. 
missdaisy#17202014-03-31 07:06:09
*Bondage – ki- és megkötözés
 Discipline – fegyelem és fegyelmezés
 Domination – dominancia, uralkodás, irányitás
 Subordination – alárendeltség, alárendelödés, szubmisszivitás
 Sadism - szadizmus
 Masochism – mazochizmus*
bujacsaj#17192014-01-24 02:45:26
Válasz a(z) 1715. üzenetre: Nézőpont kérdése :) Nekem tetszik így :D
freehunter#17182014-01-23 20:30:14
Válasz a(z) 1716. üzenetre: Kb én is így néztem, mint a jelek...
noir1985#17172014-01-23 20:07:32
Sziasztok. Már régóta foglalkoztat a BSDM, de eddig nem volt módomban bármilyen kapcsolatba kerülni vele. Ha tudna valaki segíteni, hogyan "kezdjek" neki, hol lehet ilyennel találkozni ( pesti helyek, bármi ), nagyon lekötelezne.
shad0wprince#17162014-01-23 20:00:59
Válasz a(z) 1708. üzenetre: :o  :o  :o 
shad0wprince#17152014-01-23 19:58:57
Válasz a(z) 1714. üzenetre:Hát azért na..majdnem jó ;)
cisse#17142014-01-23 13:20:14
Válasz a(z) 1713. üzenetre: Ez nagyon jóóó! :D :D :D
bujacsaj#17132014-01-20 18:22:35
!kep:http://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/f/USRf_f01a2bc/41d1e5.jpg
Csendben olvasok tovább ... :) ;)
ducinyuszi#17122014-01-20 13:11:52
Válasz a(z) 1710. üzenetre:

Na pláne! :D
morgocska55#17112014-01-20 13:07:45
Válasz a(z) 1710. üzenetre:jaj már, rosszak vagytok :)

Lehet h másbéli apróságait akarta így ellensúlyozni, mert tudta, h tudod :)  A legkisebb is számít :) Tescoooooooooooooo :D 
freehunter#17102014-01-20 13:01:22
Válasz a(z) 1709. üzenetre: Tescosub. Azt hitte én vagyok a descodomina.
ducinyuszi#17092014-01-20 12:59:35
Válasz a(z) 1708. üzenetre:

Tescosdom... :D
freehunter#17082014-01-20 11:34:56
Kicsit megszakítom a témafolyamot, de ismerkedtem egyet és úgy gondolom ezt meg kell osztanom...
Illető "kicsit" furinak indult, de egye fene...eljutottunk a képcseréig. 
Ekkor élesen hangnemet váltott és kinyilatkoztatta, hogy CSAK bdsm alapon beszélgethetünk a továbbiakban és a találkozást is csak úgy hajlandó lefolytatni. 
Mondom mi van?
Erre kifejtette (nem tudom szó szerint idézni, de a lényeg ez), hogy nem tetszem neki, mint nő, ezért a külsőm a büntetés része lenne, mivel kb a frász törné ki, ha hozzáérnék...
pff...
döbb...
ez aztán a bók...
asszem nem egymást keressük...
Persze nem tagadom, nagyon szívesen félhülyére verném mondjuk bármilyen kezem ügyébe kerülő tárggyal...de csak emberi alapon és még véletlenül sem a bdsm jegyében...
varnyu#17072014-01-20 06:25:15
A(z) #1707 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
cisse#17062014-01-20 00:24:39
Válasz a(z) 1686. üzenetre:

Nem akartam reagálni, de a korrektség kedvéért megteszem.

1. Provokatív bejegyzés, szó se róla. Értem már a mögötte rejlő szándék ártatlanságát, de első olvasatra bizony meghökkentem. És igen, megbántva éreztem magam.

2. "Óóóó, igen. De ismerős ez a kerekre nyílt szem... Hogy magyarázod el egy vanillának, hogy mi a BDSM? :)" - a megjegyzés, ami elindította a lavinát. Ez a kérdés nem is olyan régen már elhangzott tőlem, egy másik fórumon. Akik ismernek innen is, onnan is, tudják, hogy  azon a site-on senkinek nem jutott eszébe ezt pejoratívnak venni. A történet kerekségéhez hozzátartozik, hogy barátnőmmel beszélgetve megemlítettem a BDSM 4 betűjét, hogy a témában kezdek elmerülni, amikor rákérdezett, hogy mi is az a BDSM?  "Lefordítottam" a rövidítést, majd további kérdésekkel bombázott, hogy mi az a fegyelmezés, dominancia, kötözés, stb stb. Miközben igyekeztem neki elmagyarázni, ő egyre jobban elkerekedő szemekkel nézett, s bizony nem értett egy szót sem. Nem, nem arról beszéltem, hogy nekem mi a jó ebben, csupán igyekeztem röviden meghatározni a szavak jelentését. És már ezen a ponton megállt a beszélgetés, én előadtam, ő pedig egyre jobban nem értett semmit. És nem azért mert buta, hanem mert ilyen irányú érdeklődése nincs.

3. Kérdésem még mindig aktuális : hogyan magyarázzuk el (nem kell meggyőzni, bizonygatni!) csak egyszerűen elmondani, hogy mit jelent a BDSM? A szexualitás megélésének egyik módja? És akkor mi van a szexmentes BDSM-mel? Vagy mondjuk azt, hogy az emberi kapcsolatok egyik módja? Vagy a szerelem egyik beteljesülésének lehetősége? Hogyan válaszoljunk egy - a témát illetően - laikus alapkérdésére? 

4. A "beavatottak nagyképűségéről" eszembe jutott egy sztori. Elisabeth Taylor egyszer Magyarországon járt. Egy fiatal újságíró mindenképp interjút szeretett volna vele készíteni, de a művésznő ellenállt. A fiatal újságíró annyira győzködte, felépítette, kérlelte, hogy ez lenne az ő nagy lehetősége, ezzel befuthatna, hogy sikerült egy ilyen kaliberű hírességgel riportot készítenie, hogy a végén megesett rajta Elizabeth Taylor szíve, s belement az interjúba. A nagy napon az újságíró első kérdése így szólt : "Elmondaná, hogy milyen filmekből ismerhetjük Önt?" ..... Igen, igen , kb ennyire felkészületlen volt. Nem érdekelte a művész, nem érdekelte az interjúalany, csak az, hogy híresség. Visszatérve a "bennfentesség"-re : nem az a baj, ha valaki kérdez, tapasztalatot gyűjt. A gond azzal kezdődik, hogy kérdez, de nem hajlandó a választ meghallani. Kap az ember egy privát hívást, fogadja, majd amikor köszönés helyett kapja a "Hódolj kurva!"-jellegű beszólásokat, s egy mosollyal megírja "Ez nem BDSM fiacskám!"-típusú válaszát, reakcióként az értelmesebbjétől visszajön : "Miért, mi a BDSM?" S ekkor elkezded türelemmel magyarázni, hogy ennek itt és itt tud utánanézni, gyakran visszajön a válasz : "De én tőled akarom hallani!"/"Nincs időm olvasgatni, mondd el pár szóban most!" stb stb. Igen, ebbe én belefáradok. Mert rengeteg információ van ezen az oldalon is - tényleg csak egy kattintásnyira! Haldoklom. Ahogyan haldoklik ő is, és mindenki más is, az is, aki jelen sorokat olvassa. Fogy az időnk. Engedtessék meg, hogy ne valódi érdeklődés, tudásszomj nélküli emberekre pazaroljam. Ha emiatt nagyképű vagyok, akkor tartsanak annak.

egymasszemeben#17052014-01-19 22:40:36
Ezzel én is igy vagyok. Nem próbáltam, el nem itélem, elfogadom és igen. Arra már rájöttem, hogy mindez nem egy verekedős, fájdalmakról szóló szex-ben nyilvánul meg(ugyanis nagyon abban a tévhitben éltem) :( 
- FOGADJ EL IGY ALAPON MŰKÖDIK - HA NEM TÉVEDEK...
DE HA MÉGIS, SZÓLJATOK.

-viszont tudom, hogy úgy jöttem az oldalra, hogy szinte semmi itt elhangzó szó jelentésével nem voltam tisztában (gondolom, mert itthon ez nem szokás ma sem).
Az orális szex-et utáltam, sőt elutasitottam... Már ezekért a dolgokért is érdemes volt ide regisztrálni.

Tehát, csupán csak "akarat" és nyitottság kérdése ez az egész. Úgy gondolom.
inquisitor#17042014-01-19 20:34:07
Válasz a(z) 1701. üzenetre:De ehhez a fejlődéshez bizony ti is kelletek!
inquisitor#17032014-01-19 20:30:04
Válasz a(z) 1701. üzenetre:
Folyamatosan fejlődöm mint ember, és ehhez a fejlődéshez a BDSM is tetemesen hozzájárul. :) Tehát nemcsak a BDSM-et fogadom el, mert úgy érzem ez az én utam, hanem elfogadok mást is az életben. :)
varnyu#17022014-01-19 12:25:42
A(z) #1702 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
varnyu#17012014-01-17 21:47:54
A(z) #1701 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
cisse#17002014-01-17 21:45:07
Válasz a(z) 1690. üzenetre: Freehunter! Köszönöm!
varnyu#16992014-01-17 21:38:42
A(z) #1699 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
brenni#16982014-01-17 19:51:02
sajnos mégnincsennek tapasztalataim ilyen verekedös sportokban :) 
starling#16972014-01-17 19:46:57
Válasz a(z) 1696. üzenetre: total egyetertek. Idonkent olyan erzesem van egy-egy blogot olvasva,mintha azok az emberek akik itt a bdsm negyedbe regisztraltak,mar szuletesuk pillanataban tisztaban voltak a nagy titok nyitjaval es a tobbi kozonseges halando ha megszakad,a budos eletben akkor sem fogja meg csak kapisgalni sem a felszint. Nem kell ezt igy tulmisztifikalni. Igen egyertelmu hogy mas szabalyok vannak (?)egy bdsm kapcsolatban de nem hiszem hogy ezek a szabalyok kobe vannak vesve es azojtol elterni nem lehet,vagy ha valaki megis megteszi azt nyilvanosan fogjak kizarni a bdsm vilagabol. :D
 Imadom varnyut olvasni mert ahogy megkozeliti a dolgokat az teljesen tiszta egyertelmu. Nem veri a mellet hogy marpedig o a legnagyobb szakerto a temaban,sosem volt lenezo senkivel,barmilyen kerdessel is fordultak hozza. Ellenben mastol a temaban csak ilyen lehuzo hangvetelu olvasmanyt olvastam. 
Szoval igen,mindenkinek mast jelent ez a negy betu,nyilvan van altalanos meghatarozasa de nem hiszem verre kell menni ha valaki barmelyik iranyba elter ettol.
pandora#16962014-01-17 18:34:34
Válasz a(z) 1693. üzenetre:
Ha már így kérdeztétek az olvasók véleményét. :)

Morgócskával és Varnyuval értek egyet. Szerintem is kissé elszállt az önbizalom... néha egy-egy BDSM-kedvelő úgy tudja a témát előadni, mintha valami középkori titkos szabadkőműves társaság bennfentes tagja lenne, aki az éj leple alatt, titkos folyósókon, fáklyával a kezében, fekete selyempelerinben lopakodik a koromfekete éjben egy kísértetkastély pincéjébe.

Visszás és kétélű dolog a téma ilyen megközelítése. Értem, hogy jó érzés az, ha azt érzi valaki, hogy tartozik Valahova, Valamihez, és ő Különleges. De azért kétélű, mert az ilyen módon elhatárolódás nem csak pozitív reakciókat válthat ki (hűűűű... te nagyon titokzatos és különleges vagy) hanem negatívokat is, kirekesztést! Utóbbit sokkal gyakrabban. Ráadásul ok nélkül, mert a "vanilla" társadalom ugyanúgy tesz olyan dolgokat, használ olyan fűszereket, amikre akár rá is lehet sütni hogy S/M. 

A határvonal meghúzása nagyon nehéz, mert ez a határ elmosódott. Szerencsére. Ki ne játszadozott volna már olyanokat hogy bekötötte a partnere a szemét, vagy az ágyhoz kötötte a kezét, esetleg a fenekére paskoltak. A férfi-nő kapcsolatban az ágyhoz jutásig pedig számtalan (testi vagy lelki) legyőzlek/legyőzöl - ellenállok/ellenállsz játékon megy keresztül a kapcsolat. A kiszolgáltatottsággal játszadozás, az akaratok csatája is bőven benne van egy fantáziadúsabb átlagos szexben, anélkül, hogy bárki azt mondaná, ez BDSM. Ez csak izgalmas, erotikus játék, aminek a célja hogy mindkét fél jól érezze magát. Ehhez pedig nem kell mindenféle szavakkal dobálózni. 

Néhányan ezt a misztifikálást bizony eléggé túlspilázzák, már-már irritáló módon, ezzel maximálisan egyetértek. (Főleg ha olyanok teszik, akik "munkássága" maximum light kategóriába tartozik...) Szükségtelen és értelmetlen, hogy ezzel akarja valaki a saját fontosságát és különlegességét megteremteni. :) Gyerekes és megmosolyogtató. Ugyanakkor káros, mert szakadékot ás a "normális" és a bdsm között, ami teljesen rossz megközelítés szerintem, és ráadásul nem is igaz. 
inquisitor#16952014-01-17 18:18:54
ATYAVILÁG! Tudom hogy a BDSM okán meg kell tanulnom elfogadni dolgokat! De! Azt hiszem kiemeltem én is, HETERO vagyok, és hölgyek társaságát keresem! Erre betalál egy meleg pasas! NEM! Elfogadom hogy vannak, és kész! Nem kívánok pasikkal szerelmi, illetve szexuális viszonyt folytatni. Jujj!
bujacsaj#16942014-01-15 00:49:45
Válasz a(z) 1693. üzenetre: tessék...

Hozzászólok: 
Maradok lelkesen csak olvasó továbbra is :D
morgocska55#16932014-01-14 20:48:45
Válasz a(z) 1691. üzenetre:de hozzá szólhatnának már azok is akik nagy lelkesen csak olvasnak :D
esther#16922014-01-14 17:07:35
Válasz a(z) 1691. üzenetre:Pont erre gondoltam én is. Vérpezsdítően hatott,ez a fórum most a legjobb olvasnivaló eron. ;) 
Olyan jókat írtok, hogy élvezet olvasni.
varnyu#16912014-01-14 16:51:59
A(z) #1691 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
freehunter#16902014-01-14 13:59:19
Válasz a(z) 1686. üzenetre: Nem vagyok a "műfaj" nagyöregje, szóval nem szándékszom okoskodni, de elmondom mit gondolok erről. 

A BDSM-be való beavatódás vagy egyáltalán érdeklődés ugyanolyan, mint a spiritualitás iránti érdeklődés. Vannak mesterek, vannak tanítványok, vannak önmagukat gurunak nevezők, vannak azok, akik kurvára nem értik, miről hablatyolsz és olyanok is, akik alapból elutasítják, mert nem fér a világképükbe.
 
De vannak evidenciák is. Mi, akik a korbács egyik vagy másik végén állunk, tudjuk, hogy vannak.
Én, aki "civilben" gendai reiki mester vagyok, tudom, hogy vannak dolgok, amikről nem érdemes vitázni, mert én TUDOM, ő meg még csak nem is hiszi... 

Párhuzamot húzok tehát a spiritualitás és a bdsm között.
Mindkettő divatos manapság. Illetve divatos egy bizonyos része, egy kiragadott kép.
Kiindulópont az, hogy az emberek keresnek valamit. Valamit, ami a mélyben van, ami több annál, mint amit manapság megkaphatnak. Vágynak valami lélekemelőre, valami többre egy testnél.
Ezért keresik a spirituálist és ezért keresik a különlegeset. Ösztönösen érzik, hogy amit most kapnak, az nem elég.

A spirutalitásról/bdsm-ről a közvéleménynek van egy átlagos, de többnyire torz képe. Egy képe a mesterről/domináns félről, aki mindent tud, sosincsenek kétségei, sosem téved és a tanítványról/sub, aki alázatos és soha nem kételkedik és követi a mesterét. 
Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. 
Túl sok a kép, túl sok az út és túl sok a hamis próféta is.
Eltévedni tehát könnyű. És persze a leghangosabbak azok mindkét téren, akik csak a féligazságokat birtokolják.
Van valamijük, tudnak valamit, egy kis részt az egészből. ÉS hirdetik és mutogatják és felmagasztalják magukat és a féligazságokat egészként mutogatják.
A rituálékat tisztelik és nem az erőt, amit a rituálé képvisel. A korbácsot meg a latexet látják és nem azt, amit ezek az eszközök felszabadítanak.
És a nagy átlag az ő hangoskodásuk és nagy arcuk alapján ítéli meg és sokszor el azt, amit éppen miattuk nincs kedve vagy mersze jobban megismerni. 
Rohadt nehéz ezeken az előítéleteken átvilágítva beszélni.

Keveseknek van türelmük és kitartásuk megtalálni a mélyben a lényeget, a nekik való mestert és a nekik való tanítványt, a nekik megfelelő utat, ahol a nekik megfelelő társsal és a nekik megfelelő eszközökkel "emelkedhetnek".
És ők többnyire csendben élvezik amit elértek. Vagy ha módjuk van rá, megpróbálják megértetni a "halandókkal", hogy a kincs bárkinek elérhető. Nem kiváltság, csak nyitottság és kitartás kell hozzá. 

Szóval persze, egyetértek abban, hogy törekedni kell arra, hogy ne növeljük a szakadékot a """normális""" és a mi nézőpontunk között, de meglátásom szerint balgaság azt hinni, hogy aki nem jutott el egy egészséges kérdésig, annak bármit is érdemes mondani vagy magyarázni. 
Nem azért, mert több vagy jobb lennénk, hanem, mert a telerakott pótkocsira nem lehet pakolni.

Cisse és ducinyuszi pedig szerintem nem elszálltak, csak boldogok, hogy találtak valami kincset maguknak.

ducinyuszi#16892014-01-14 13:49:41
Válasz a(z) 1688. üzenetre:

Én elfogadom a te véleményed is. Egyet nem értek, de ez ugye szívem joga. :D

Átadom a terepet másoknak.  ;) 
morgocska55#16882014-01-14 13:25:56
Ajajjj :) Hirtelen mindenki milyen okos lett és nagyon otthon van a témában :)
Hangoztatjuk, hogy a hálószoba az csak ránk tartozik és mégis kiderül ennek és annak már beszélünk róla vagy blogolunk belőle.
Szerintem sokkal többen dobják fel a szexuális életüket egy kis BDSM-mel mint gondolnánk, csak épp nem hangoztatják. Mert nekik tényleg a magánügyük :)
Varnyuval kell, hogy egyet értsek. Egy vanillának is meg tudod magyarázni mi a BDSM :)
Már ha kellően állsz hozzá és nem lenézően és igen ezt is tudni kell átadni mint a tanárnak a tananyagot.
Sokan játsszák ezt  a játékot csak épp nem nevesítik meg. Anno amikor én megismerkedtem vele nem tudtam, h ez a fogalom létezik csak élveztem és nem érdekelt volna ha akárminek is nevezik.
Ha nálam és beszélgető partneremnél ez előkerül inkább magyarázat helyett azt szoktam mondani, hogy olvassa el az írásaimat egy másik oldalon és abból valami képet is kaphat, hogy mire is vállalkozik akár az egyik akár a másik oldalon.
Aztán kiderül, hogy pont ilyenre vágyik vagy az, hogy húúú hát ezt Ő nem így képzelte el.
Ha pedig valaki bele akar vágni a dologba érdemes alaposan felkészülni, megtervezni mert nincs annál rosszabb dolog mint amikor csak tétovázunk és nem is igen tudjuk mit akarunk és akkor nagy csalódás lesz a vége. 
ducinyuszi#16872014-01-14 12:18:59
Válasz a(z) 1686. üzenetre:

Kedves varnyu!

Úgy gondolom sem én, sem cisse nem szállt el. Van egyfajta tapasztalatunk, ami talán nem egyezik mindenkiével, ezt írtam le. 

Talán pont a te e-book-odban olvastam, hogy a BDSM-re még az emberek 10 %-a sem nyitott.
Aki fázik az irányítástól bármelyik oldalról.
Aki sikítva menekül a sado és mazo szavak hallatán.
Annak nehéz megérteni - teljesen természetes módon -, hogy nekünk ez miért jó?!?!?!

Amikor több órás beszélgetés, magyarázat, stb. után az illető úriember egy teljesen téves, hibás, és csak az ő látásmódját hangoztató következtetést vont le, akkor úgy gondoltam: nincs értelme tovább magyarázni. Zárt ajtón nem lehet bemenni, ha nem nyitják ki! 

Ha bárki idejön hozzám és valóban nyitottan kérdez, én szívesen válaszolok amire tudok! Ahogy ezt már megtettem sokszor, és elmondhatom, hogy pozitív visszajelzéseket kaptam nem egy esetben, tehát talán nem is rosszul "tanítottam". De utálom a borsót a falra hányni, ahogy a vizet is hordani a tengerbe. :D Szóval a felesleges dolgokat nem szeretem. Márpedig ha valaki azután, hogy minden létező és lehetséges információt megkapott, nem kérdez, csak kinyilatkoztat, mégpedig egy olyan véleményt, amiben a megértésnek szikrája sincs, akkor azt bizony felesleges lenne tovább magyarázni. 

A másik része a dolognak, hogy nem tudom ki hogyan éli az életét, ez nyilván mindenkinek a magánügye. Én a magánéletemet, a párommal való kapcsolatom legbensőségesebb dolgait, a szexuális vágyaimat valamint a hálószobában történteket senkinek sem kötöm az orrára. Még a barátaiméra sem. Mert ez nálunk az intim szféra, nem tárjuk a világ elé! Ezzel az úriemberrel is csupán azért tettem kivételt, mert ez egy sok éve szerelemnek indult kapcsolatból lett barátság, és jóval többet tudunk egymásról, mint bárki más! Az életben soha senki meg nem mondaná rólam, mit művelek a hálószobában, és ez így van jól! :D Ahogy nemrégiben mondta nekem valaki: "Én azt hittem te egy szerény nő vagy! De most látom, hogy egy belevaló vadmacska!" :) Talán egyedül vagyok a világon, nem tudom, de az hogy a világ mit szól ahhoz, hogy én mit csinálok a párommal a hálószobában, hidegen hagy. A párom mondta: "Nem úgy élünk, hogy tetszünk a világnak. A világ le van sz@rva." Így élek amióta az eszemet tudom, nyilván ez nem fog most megváltozni. :)

Azt gondolom, hogy a BDSM-mel kapcsolatosan soha nem várhatjuk el, hogy teljesen elfogadja a társadalom. Még a BDSM-en belül is hatalmas különbségek vannak, van aki a 24/7-ben tud kiteljesedni, van akinek elég ha ez csupán az élete fűszere. Kinek-kinek ízlése és vágya szerint.

Nyilván az én tudásom és tapasztalatom köszönő viszonyban sincs, a tiéddel, ez természetes! Épp ezért maximálisan tisztelem a tudásodat és a tapasztalatodat, hiszen sokan tanultam én is tőled. Biztosan jobban rálátsz erre az egészre, mint én, de ezek az én tapasztalataim. Nem jók vagy rosszak, egyszerűen tapasztalatok. Nem gondolom, hogy nálam van a bölcsek köve, de van egyfajta véleményem ami jelen esetben nem egyezik a tiéddel. Van ez így... :) 
varnyu#16862014-01-14 08:11:04
A(z) #1686 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
ducinyuszi#16852014-01-14 06:03:49
Válasz a(z) 1684. üzenetre:

ESÉLYTELEN! :D
Annak aki nem érzi ott belül ennek a mozgatórugóját, képtelenség elmagyarázni. Ő volt az egyetlen, akinél megkíséreltem.  :)
cisse#16842014-01-13 21:35:28
Válasz a(z) 1681. üzenetre:  :D  Óóóó, igen. De ismerős ez a kerekre nyílt szem... Hogy magyarázod el egy vanillának, hogy mi a BDSM? :)
inquisitor#16832014-01-12 15:54:43
Válasz a(z) 1682. üzenetre:
Köszönöm Ducinyuszi!
ducinyuszi#16822014-01-12 08:13:33
Válasz a(z) 1680. üzenetre:

Igen, így kell hozzáállni! Ami volt, elmúlt. Szép volt, jó volt, köszönöm ennyi! Te továbbléptél, fejlődtél a saját magad útján. Ő ebben nem tudott követni. Nincs ezzel gond, neki más az útja, és ilyenkor jobb engedni menni azt, aki nem tud kéz a kézben velünk tartani.

A saját utunkon lesz majd olyan, aki csatlakozik hozzánk, megfogja a kezünket és remélhetőleg soha többé nem engedi már el! :)

Sok sikert neked ehhez az úthoz!
ducinyuszi#16812014-01-12 08:10:51
Válasz a(z) 1679. üzenetre:

Azt tapasztalom, hogy ez azok véleménye, akiknek halvány lila fogalmuk sincs arról, mit is jelent ez a 4 betű! Meghallják, és húúúújézusmária! :D

Egy nagyon jó barátomat avattam be ebbe, mert nem értette a szerelmemmel való kapcsolatunkat, hogy mi köt ilyen mélyen össze minket, miért ragaszkodunk egymáshoz ennyire. De hiába a kimerítő leírás, magyarázat, ő még mindig csak a felszínt látja. Pedig az illető rajongásig imád engem és elfogad olyannak amilyen vagyok, de akkor is... Aki nem érzi mi mozgatja ezt a világot, az kis eséllyel fogja csak megérteni. 

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-480] [481-540] [541-600] [601-660] [661-720] [721-780] [781-840] [841-900] [901-960] [961-1020] [1021-1080] [1081-1140] [1141-1200] [1201-1260] [1261-1320] [1321-1380] [1381-1440] [1441-1500] [1501-1560] [1561-1620] [1621-1680] [1681-1740]



Ajánlott szobák
#bdsm_szoba2340BDSM - extrém szexualitás
Ajánlott szobák
#biszex_szoba88121Biszexuális vagy, be kell lépned!

#tonyy69100Kismeret
Ajánlott szobák
#centrum_szoba300Belvárosi szexmentes csevegő

#maszti_szoba300Eropolis hivatalos maszti szobája
Ajánlott szobák
#homo_szoba5440Meleg férfiak egymás között
Ajánlott szobák
#hetero_szoba3880Heteroszexuális vadászterület, meleg és biszex mentes övezet.
Ajánlott szobák
#profi_csajok710Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik100Türelmi zónás pasik várnak
Ajánlott szobák
#transz_szoba2611Transzszexuális csevegő








A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.