hirdetés
Simple vásárlói tájékoztatóSzenvedélyek viharában

itt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > dunadan > 11

hirdetés

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


dunadan blogja


Igenek harca
Remix nyolc évvel az eredeti után. Akkor a nemek, most az igenek körül dúl a harc változatlan intenzitással.
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

Szenvedélyek viharában
#11 (2020-05-15 22:40:27)

"Van, aki meghallja belső hangjait és aszerint él. A többiek megőrülnek vagy legendává lesznek"

Szerintem mélyen legbelül mindannyiunkban lakozik egy szörny, közvetlenül jobbra a csodaszarvas mellett. Oroszlán, tigris, medve vagy nyúl lényegtelen. Az érdemi különbség: mihez kezdünk vele, továbbá ő velünk; s hogy végül ki falja fel a másikat.

Az enyém néha átveszi az uralmat felettem, s olyankor addig tombol, amíg el nem pusztít mindent körülöttem. Az ámokfutás végén rettegve figyelem, ezúttal össze tudom-e még ragasztani a mindenfelé szétszóródott cserepeket.

A gond csak az, hogy minden újraépítés kicsit más végállapotot eredményez. Mintha a folyamatos másolatok után a lánc végén álló CD már nem is ugyanattól a szerzőtől származó darabot játszaná. 

A feszültség pedig egyre nő, mivel a tudatfeletti mit sem változott, holott az azt hordozó szellem kódjai egyre furább módon kerülnek átírásra. Végül egy terminátor hurrikán kitakarít mindent és mindenkit; majd a vihar elültével ott találom magam egy soha nem volt élet közepén.

13 hozzászólás |

Hozzászólások

dunadan
#13 (2020-05-29 16:36:03) |
#esther: Nálam is nagy kedvenc ez a film. A kitűnő színészi teljesítmények mellett nekem nagyon bejön a képi világa, a zenéje és persze a történetbe ágyazott szimbólumok sora és az üzenete is. 
dunadan
#12 (2020-05-29 16:27:33) |
#thalin: Persze, nyilván; de a kérdésem épp azt igyekszik feszegetni, hogy az akaratra irányuló vágy mitől vagy miként születik. :)
dunadan
#11 (2020-05-29 16:25:24) |
#flogiszton: Az előjelek természetesen bennünk születnek, az egyes eseményekkel kapcsolatos érzelmeink képződnek így le. Ami pedig a "terminátor" hurrikán által teremtett új esélyeket illeti, attól hogy (brute force) kinyitotta a kapukat egy másik, tök ismeretlen világ felé, még nem biztos, hogy annyira nagy élmény belépni azokon, elvégre emberként mégiscsak létezik számtalan kötődés is, melyeket legkésőbb ekkor tudni kell menedzselni.
A másik probléma: attól, hogy értem, átlátom még tud nagyon fájdalmas lenni a folyamat.
esther
#10 (2020-05-29 10:26:43) |
Ez de jó film! :)  Főleg Bad Pitt miatt,( bár miatta minden film jó :P  ) de Antony Hopkinsot is nagyon szeretem. 
thalin
#9 (2020-05-29 08:21:00) |
#dunadan: talán akarni is kell  :D 
nincs kép flogiszton
#8 (2020-05-28 17:58:28) |
#dunadan: A kurva és a szűz szerepét nehéz egyszerre megélni és játszani, ezt mindannyian tudjuk.
A tudás ára a pokoljárás, de a megtörtént dolgok visszavonhatatlanok, a stratégia pedig kevés a szerencsejátékhoz, sok az ismeretlen tényező, és néha még az is láthatatlan, ami a szemünk előtt van.Kihívás?Neked biztos nem gond, nehéz eldönteni, én vagyok-e a robotpilóta, vagy csak épp használom .
nincs kép flogiszton
#7 (2020-05-28 17:45:53) |
#dunadan: Mintha kicsit összekeveredne az ok és a cél, az eszköz meg a kezdet/vég.Ha a terminátor pusztított, azzal adott az engedély az újrakezdésre, nem egyszerűen a negatív minőség vette át az uralmat, a romlás eszköz, a cél a lehetőség, az energia fókuszát nem látom, az közben alakul, vagy visszamenőleg az eredmény igazolná, előjeltől függően, vagy függetlenül?

Létezik-e pozitív/negatív előjel, hiszen önmagában kevés a tiszta és abszolút dolog az életben ?Annál is inkább, mert semmi nem létezik önmagában, hanem összefüggések rendszerében. 
Vagy éppen nem történt más, mint energiafelhasználás, ideológia meg eső után?
Aki újrakezd, él, a keringés a halhatatlanság és ifjúság forrása :)

dunadan
#6 (2020-05-28 17:36:22) |
#flogiszton: "... és ha egyik nap a Jót, másik nap pedig a Rosszat eteted, ne csodálkozz azon, ha mindkettő rád támad ahelyett, hogy a kezeidet nyaldosnák!"
nincs kép flogiszton
#5 (2020-05-28 17:29:03) |
Egy este az öreg Cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik. Azt mondta:

–Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak. Egyikük a Rossz – a düh, irigység, féltékenység, sajnálat, szánalom, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, bűntudat, harag, kisebbrendűség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendűség és az ego… Másikuk a Jó – az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit.

Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját:

–És melyik farkas győz?

Az öreg indián mosolyogva így válaszolt:

–Az, amelyiket eteted.
dunadan
#4 (2020-05-28 17:26:25) |
#barna72: Mindet nem lehet kidobni, mert akkor megszünne az entitás, tehát valamiknek maradniuk kell. Épp az a legnehezebb ebben a folyamatban, hogy sohasem ugyanazok az összetevők rendeződnek újra egésszé, mint amelyek a vihar előtt voltak. Vannak eltűnők, és szép számmal akadnak módosulók is.
dunadan
#3 (2020-05-28 17:20:12) |
#thalin: Az, hogy miért sétálunk el valaki mellett, míg másvalakinek a puszta gondolatába is beleborzongunk, azóta foglalkoztat, amióta csak megjelentek az életemben a lányok, illetve a nők. Vajon a jókor, jó helyen elég, vagy kell még valami más is?
barna72
#2 (2020-05-28 14:18:54) |
A CD rövidítés Compact Disc-et, vagy Cross Dressert takar? :D 

Komolyra fordítva: Mikor is bújt elő ez az állat utoljára? És miért is? 

Nem az kellene, hogy a cserepeket összesöpörni és lapátostul kidobni a fenébe? Hisz ők hozták ki belőled az állatot.
thalin
#1 (2020-05-27 19:49:34) |
Mindenkiben ott él egy dög! Egy vérszomjas ragadozó, vagy egy űzött vad, aki élvezi, hogy becserkészik. Minden csak attól függ, mikor, kivel vagy jókor, jó helyen. Valaki mellett némán elsétálunk, valakinek már a gondolatába is beleborzongunk(pozitívan)... 
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.